Bokhauls · Emma läser · Ungdomsböcker

Brighton 2017: Böcker, Harry Potter m.m.

Igår kom jag hem efter att ha spenderat tre veckor i Brighton. Under tiden jag var där köpte jag totalt sju böcker och även ett antal bokrelaterade klädesplagg. I det här inlägget kommer jag visa allt jag köpte. Håll till godo!
_20170708_114047

Böcker

En av de filmer som detta året skapat mest uppståndelse är Bill Condons Beauty and the Beast, med skådespelare som Emma Watson och Dan Stevens. Denna bok är den filmen i bokform. Eftersom att jag älskade filmen var boken ett självklart köp. Dessutom är omslaget helt fantastiskt!

Jag gillar Skönheten och Odjuret, märks det? Den här boken är inspirerad av den klassiska sagan, men med vissa nya element.

Eftersom att jag var i Brighton tyckte jag att var passande att köpa böcker som ingår i årets upplaga av Zoellas bokklubb, då hon är en YouTuber från Brighton. Denna bok var en av två böcker ur bokklubben som jag bestämde mig för att köpa.

Letters to the Lost handlar om Juliet som skriver brev till sin döda mamma och sedan lämnar breven på mammans grav. Boken kretsar även kring Declan som när han hittar ett brev på kyrkogården inte kan motstå frestelsen att skriva tillbaka. Juliet och Declan har båda det jobbigt i livet, men finner tröst i att dela smärtan med en främling. Vad de dock inte vet är att de i själva verket inte alls är främlingar och de inser snabbt att verkligheten börjar sätta käppar i hjulet för ett fortsatt brevväxlande…

Flora Banks lider av minnesförlust, hon kommer aldrig ihåg vad hon gjorde föregående dag. Sedan, en dag, kysser hon en kille hon inte borde kyssa och vaknar upp med kyssen färsk i minnet. För första gången sedan hon var tio år kommer Flora ihåg någonting som har hänt henne. Problemet är bara att killen är försvunnen…

För att fira att det i år är 20 år sedan den första Harry Potter-boken gavs ut har Harry Potter and the Philosopher’s Stone publicerats i helt nya upplagor. Man kan nu köpa upplagor som är riktade till diverse elevhem. Eftersom att jag tillhör Ravenclaw köpte jag Ravenclawutgåvan. Förutom att bokens framsida är anpassad till de olika elevhemmen finns i slutet nytt material, varav en del är helt unikt för ett visst elevhems upplaga. I Ravenclaws upplaga finns bland annat fakta om just det elevhemmet!

Precis som ovan är denna upplaga riktad till ett specifikt elevhem, i detta fall Gryffindor. Eftersom att Sara tillhör Gryffindor köpte jag denna som en present till henne.

En oerhört hyllad bok inspirerad av #blacklivesmatter. 16 år gamla Starr blir vittne till en händelse som skakar om hela hennes tillvaro. Hennes bästa vän Khalil skjuts ihjäl av polisen trots att han är obeväpnad. Starrs upplevelse skulle kunna tillintetgöra hennes samhälle, men den skulle lika gärna kunna få henne dödad.

Kläder

DSC_0001-1

Förutom att jag köpte böcker hittade jag även en Harry Potter-pyjamas samt Fantastic Beasts-strumpor. På pyjamaslinnet står det ”Property of Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry” och på strumporna står det ”You Curse It, You Cure It”, ”Wanded and Extremely Dangerous” och ”Fantastic Beasts”.

 

 

 

 

Samtliga klädesplagg köpte jag på Primark i London.

 

 

 

 

 

  • Pyjamas: £6 (≈ 65 kr)DSC_0002
  • Strumpor: £3 (≈ 33 kr)

 

 

Tack för att du läste!

/Emma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s